search-icon

07.06.2017 Ангел Геков и Филип Милс откриха Общото събрание на ЕАПБ в София

Банката за развитие посреща изпълнителните директори на най-влиятелните кредитни институции в Европа

Президентът на Европейската асоциация на публичните банки (ЕАПБ) Филип Милс и председателят на Управителния съвет на Българска банка за развитие (ББР) Ангел Геков откриха тазгодишната сесия на Общото събрание на асоциацията. Събитието се провежда днес и утре в София и в него участват 42-ма представители на финансови институции в Европа, работещи в сферата на публично-частните инвестиции. Сред тях са немската NRW, френската SFIL, финландката Munifin, унгарската Exim, хърватската HBOR и др.

Срещата се организира от Българска банка за развитие, която е член на ЕАПБ от 2005 г. Форумът представлява платформа за вземане на решения и дискусии на най-високо ниво и се провежда два пъти годишно. По време на двудневната сесия ще бъдат разгледани въпроси от дневния ред на асоциацията и ще бъдат начертани приоритетите за следващото полугодие.

ЕАПБ е гласът на банковия публичен сектор пред ЕС. Специален гост на Общото събрание е зам.-изпълнителният директор на ЕФСИ г-жа Илияна Цанова, която по-късно днес ще дебатира с участниците въпроси, свързани с реализирането на Инвестиционния план за Европа (Плана „Юнкер“).

ЕАПБ е едно от най-престижните сдружения на кредитни институции в Европа, чийто пазарен дял в Европа е 15%. Общите активи на членовете на ЕАПБ възлизат на над 3 500 милиарда евро. Темите от интерес за асоциацията са банковият надзор, капиталовите пазари, търговското право, разплащанията и политиките за развитие.
 

 

fixed-button-icon
fixed-button-icon Онлайн банкиране fixed-button-icon Кандидатствай
fixed-button-icon Валутни курсове
fixed-button-icon Лихвени индекси