Българска банка за развитие Българска банка за развитие

Търси

ББР подкрепи 12-тото издание на кампанията „Най-добрият град за живеене в България“

Главният икономист на ББР Илия Лингорски връчи наградата за Бизнес град на 2018 година по време на официалната церемония за определяне на „Най-добрият град за живеене в България“, организирана от Дарик радио. Отличието беше връчено на кмета на София Йорданка Фандъкова.

Българската банка за развитие подкрепи 12-тото издание на кампанията, а столицата беше отличена заради наличието на най-много публични и частни инвестиции, ниското ниво на безработица и най-високия брутен вътрешен продукт на глава от населението.

Церемонията по награждаването се проведе в Сити Марк Арт Център – модерното място за изкуство в столицата, създадено с финансовата подкрепа на ББР.

Събитието уважиха още вицепремиерът Томислав Дончев, министри и кметове на общини.

В националното изследване кой е най-добрият град за живеене в България бяха раздадени награди в различни категории. Град на знанието стана Бургас, Зелен град - Добрич, за жизнен град е определена Варна, по ниво на сигурност бе отличена Стара Загора, а Град на пътната безопасност е Ямбол. Най-добрият град за живеене в България за 2018 година е Русе.

Назад
Други
  • ББР ще кредитира проекти по Механизма за свързване на Европа

    Българската банка за развитие ще отпуска финансиране на български фирми, които имат одобрени проекти по Механизма за свързване на Европа (Connecting Europe Facility или МСЕ). МСЕ е многогодишна европейска инициатива, част от стратегията „Европа 2020“ за интелигентен, устойчив и приобщаващ растеж на политиките в областта на енергетиката и климата. В края на 2019 г. ББР подписа споразумение с ЕК като прилагащ партньор по инициативата.

    Виж повече
  • ББР ще подкрепя прехода към "зелена" икономика

    Българската банка за развитие е готова да насочи финансов ресурс към зелени проекти и иновации, свързани с постигане на заложените в „Зелената сделка“ стратегии за борба с промените в климата. В този процес важен фактор ще бъде Европейската инвестиционна банка (ЕИБ), която вече обяви, че преустановява финансирането на въглищни проекти.

    Виж повече