Българска банка за развитие Българска банка за развитие

Търси
Кандидатствай за кредит

ББР подкрепи 12-тото издание на кампанията „Най-добрият град за живеене в България“

Главният икономист на ББР Илия Лингорски връчи наградата за Бизнес град на 2018 година по време на официалната церемония за определяне на „Най-добрият град за живеене в България“, организирана от Дарик радио. Отличието беше връчено на кмета на София Йорданка Фандъкова.

Българската банка за развитие подкрепи 12-тото издание на кампанията, а столицата беше отличена заради наличието на най-много публични и частни инвестиции, ниското ниво на безработица и най-високия брутен вътрешен продукт на глава от населението.

Церемонията по награждаването се проведе в Сити Марк Арт Център – модерното място за изкуство в столицата, създадено с финансовата подкрепа на ББР.

Събитието уважиха още вицепремиерът Томислав Дончев, министри и кметове на общини.

В националното изследване кой е най-добрият град за живеене в България бяха раздадени награди в различни категории. Град на знанието стана Бургас, Зелен град - Добрич, за жизнен град е определена Варна, по ниво на сигурност бе отличена Стара Загора, а Град на пътната безопасност е Ямбол. Най-добрият град за живеене в България за 2018 година е Русе.

Назад
Други
  • Близо 80 млн.лв. одобриха търговските банки по програмата на ББР за безлихвено кредитиране

    Близо 80 млн. лв. са одобрените искания от търговските банки за кредит по антикризисната програма за безлихвено кредитиране на физически лица. Това показват последните данни на Българската банка за развитие. Исканията за отпускане на заем вече надхвърлят 30 500, като почти 19 000 вече са получили одобрение.

    Виж повече
  • Он-лендинг програмите на ББР еволюират

    Банката за развитие е реализирала 15 програми за индиректно финансиране чрез 20 търговски банки и 15 небанкови финансови институции в страната от учредяването си до момента. С тях са сключвани договори за финансиране и гарантиране на обща стойност над 1.7 млрд. лева. Чрез програмите са подкрепени близо 10 000 български малки и средни предприятия.

    Виж повече