Българска банка за развитие Българска банка за развитие

Търси

ББР участва в първата конференция за малкия и средния бизнес SMART GROWTH

Главният икономист на Българската банка за развитие Илия Лингорски бе модератор по време на първата конференция за малкия и средния бизнес SMART GROWTH, организирана в София от списание “Икономист“.
Тема на водената от него дискусия бяха предизвикателствата и рисковете пред малкия и средния бизнес.
Участниците в панела обсъдиха нуждата от планиране и бюджетиране, привеждайки и примери от практиката си. На фокус бяха и предизвикателствата в управлението на екип, рисковете пред бизнеса и растежа, стратегическото мислене и лидерство, менторските мрежи и възможностите, които предоставят.
Мениджъри на български и международни компании споделиха своя практически опит в процеса на разрастване на бизнеса си.
Форумът бе открит от зам.-министъра на икономиката Лилия Иванова, която представи Бизнес наръчник за малки и средни предприятия. Той ще бъде публикуван на интернет страницата на Министерството на икономиката до дни и целта му е да поясни на бизнеса по-голямата част от режимите и процедурите, които МСП трябва да спазват в своята дейност.

Назад
Други
  • Стоян Мавродиев: ББР ще инвестира най-малко 15 % от кредитния си портфейл в екологични проекти

    Като национална банка за развитие ББР планира да инвестира най-малко 15% от своя кредитен портфейл в проекти на енергоспестяващата икономика и еко иновации. Това обяви Главният изпълнителен директор на ББР Стоян Мавродиев във втория ден от Годишния икономически форум за Централна и Източна Европа, който се провежда във Виена. Днес той участва в панел, посветен на изграждането на устойчива икономика на ЕС.

    Виж повече
  • „Зелените“ финанси влизат във фокуса на Централна и Източна Европа

    „Зелените“ финанси, климатичните промени и предизвикателствата пред еко-инвестициите са сред водещите теми на 25-ото юбилейно издание на Годишния икономически форум за Централна и Източна Европа, който бе открит днес във Виена. Форумът събира инвеститори, бизнес лидери, политици и финансисти от най-висок ранг и се организира от сп. “Euromoney” и Global Capital.

    Виж повече