Българска банка за развитие Българска банка за развитие

Търси

ББР участва в първата конференция за малкия и средния бизнес SMART GROWTH

Главният икономист на Българската банка за развитие Илия Лингорски бе модератор по време на първата конференция за малкия и средния бизнес SMART GROWTH, организирана в София от списание “Икономист“.
Тема на водената от него дискусия бяха предизвикателствата и рисковете пред малкия и средния бизнес.
Участниците в панела обсъдиха нуждата от планиране и бюджетиране, привеждайки и примери от практиката си. На фокус бяха и предизвикателствата в управлението на екип, рисковете пред бизнеса и растежа, стратегическото мислене и лидерство, менторските мрежи и възможностите, които предоставят.
Мениджъри на български и международни компании споделиха своя практически опит в процеса на разрастване на бизнеса си.
Форумът бе открит от зам.-министъра на икономиката Лилия Иванова, която представи Бизнес наръчник за малки и средни предприятия. Той ще бъде публикуван на интернет страницата на Министерството на икономиката до дни и целта му е да поясни на бизнеса по-голямата част от режимите и процедурите, които МСП трябва да спазват в своята дейност.

Назад
Други
 • София Касидова, съветник по стратегическо планиране на ББР

  Целта на ББР е да увеличи реализираните проекти по Механизма за свързване на Европа

  Целта на Българската банка за развитие е да увеличи броя на реализираните проекти по Механизма за свързване на Европа (МСЕ) у нас. Това заяви съветникът по стратегическо развитие на банката София Касидова в тв интервю. Механизмът е един от финансовите инструменти, чрез които ЕС прилага политиките си за икономическо развитие и сближаване на страните-членки.

  Виж повече
 • Илия Лингорски: Естествената роля на ББР е в подкрепа на новите зелени решения

  „Естествената роля на ББР като национална банка за развитие е да подкрепя секторите и предприемачите, които генерират новите зелени решения. Това ще е особено важно за малките и средните предприятия, за стартъп екосистемата и за стартиращия бизнес, където често е изворът на иновации“, обяви главният икономист на ББР Илия Лингорски в радио интервю.

  Виж повече