search-icon

10.06.2015 Българска банка за развитие награди победителите в „Големите малки“

Българска банка за развитие (ББР) връчи своя награда в рамките на кампанията за подкрепа на малкия и средния бизнес „Големите малки“. 15-те победители ще могат да се възползват от финансиране без такси и комисиони и при преференциални лихвени условия. Финалистите бяха обявени вчера по време на официална церемония в присъствието на президента Росен Плевнелиев, вицепремиера Томислав Дончев, министъра на икономиката Божидар Лукарски, представители на малкия и средния бизнес. 

Наградата на ББР връчи Билян Балев, изпълнителен директор на финансовата институция. „За мен е голямо удоволствие да съм тук днес и от името на ръководството на Българска банка за развитие да наградя най-„големите“ малки фирми. Изборът беше труден, защото имаше много достойни кандидатури, имаше великолепни примери за иновативност и успешно предприемачество. Това особено ме радва, защото обикновено в малките предприятия се крият големите идеи. Хората, които имат собствен бизнес са независими мислители по душа, които знаят, че не могат да се конкурират, имитирайки големите – те трябва да бъдат изобретателни“, изтъкна г-н Балев.

Кампанията „Големите малки“ е организирана от Вестникарска група България и цели популяризирането на малки и средни фирми, които развиват успешен бизнес. Основните критерии за селекция на кандидатите бяха устойчиво развитие, въвеждане на иновации и социален принос. В пилотното издание на конкурса участваха 170 фирми, а заради големия интерес към инициативата организаторите обявиха амбицията си той да се превърне в традиция.

fixed-button-icon
fixed-button-icon Онлайн банкиране fixed-button-icon Кандидатствай
fixed-button-icon Валутни курсове
fixed-button-icon Лихвени индекси