search-icon

14.04.2016 Българска банка за развитие установи кореспондентски отношения с иранската Middle East Bank

Българска банка за развитие (ББР) и иранската Middle East Bank (MEB) установиха кореспондентски отношения, като от днес, 14 април, ББР има готовност да фасилитира разплащания между контрагенти от двете страни. 

Партньорството между двете финансови институции идва в резултат на проведени разговори между представители на ББР и MEB по време на 18-тата сесия на Междуправителствена българо-иранска смесена комисия за търговско-икономическо и научно-техническо сътрудничество, която се състоя в периода 6 – 9 март 2016 г. в град Техеран, Ислямска Република Иран. В рамките на сесията бе проведен бизнес форум с цел насърчаване на директните контакти между българските и иранските делови среди при създадените благоприятни условия за развитие на двустранните търговско-икономически отношения.

Middle East Bank е създадена през 2012 г. и предоставя широка гама от банкови и финансови продукти и услуги, които са съобразени с нуждите на различните отрасли. Основен фокус в дейността й е поставен върху търговия, корпоративни клиенти, малки и средни предприятия. Институцията е специализирана в дистанционното банкиране, като резултат от стремежа да се повиши ефективността на услугите й и да се улеснят максимално нейните клиенти.

 

 

fixed-button-icon
fixed-button-icon Онлайн банкиране fixed-button-icon Кандидатствай
fixed-button-icon Валутни курсове
fixed-button-icon Лихвени индекси