search-icon

09.04.2015 Екипът на ББР участва в дарителска кампания за изоставени деца и възрастни с увреждания

Банката дари средства, облекла и играчки за нуждите на социалните домове

Българска банка за развитие се включи в благотворителната кампания на Национален фонд „Св. Никола“ по случай предстоящите Великденски празници. Служители на институцията събраха средства, облекла, книги и детски играчки в подкрепа на деца и възрастни в неравностойно социално положение. Инициативата се про-вежда за 16-а поредна година и набира дарители за честването на християнския празник в социални домове в цялата страна.

Тазгодишната кампания обхваща общо 10 домове за изоставени деца и възрастни хора с увреждания във Враца, Самоков, Долна баня, Дебелец, Балван, Горски Сеновец, Гаврил Геново, Драганово, Говежда и Гурково. В рамките на инициативата ще бъдат организирани празничен обяд и екскурзия до Троянския манастир.

Национален фонд „Свети Никола“ е неправителствена хуманитарна организация, подпомагаща лица в неравностойно положение. Фондът е създаден през 1999 г. и работи с общо 38 институции хора с психически и физически дефицити, домове за деца, лишени от родителска грижа, детски логопедични центрове, лечебни заведения и др. Кампаниите на фонда срещат широка обществена и медийна подкрепа и допринасят за развитието и интеграцията на хората в нужда.

fixed-button-icon
fixed-button-icon Онлайн банкиране fixed-button-icon Кандидатствай
fixed-button-icon Валутни курсове
fixed-button-icon Лихвени индекси