Българска банка за развитие Българска банка за развитие

Търси

Групата на ББР участва в национална информационна кампания в 10 града в страната

Новите правила на Десетата конкурсна сесия на Националния иновационен фонд бяха разяснени на бизнеса в страната по време на специална информационна кампания с участието на Изпълнителната агенция за насърчаване на малкия и средния бизнес, Българската банка за развитие и Българската стартъп асоциация. Трите организации запознаха с работата си представителите на бизнеса от 10 града в страната – Монтана, Габрово, Велико Търново, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Търговище, Русе и София. Кампанията стартира на 1 юли в Монтана и продължи до 10 юли, когато беше заключителната среща в столицата.
Наличният финансов ресурс за Десетата конкурсна сесия на Националния инвестиционен фонд е 4.5 млн. лв. Те се отпускат като безвъзмездна държавна финансова помощ за проекти в областта на научно-изследователската и развойната дейност.

По време на срещите представителите на Групата на Българската банка за развитие представиха продуктите за кредитиране на бизнеса при улеснени условия. Фирмите получиха подробна информация за кредитните продукти с гаранционно покритие, реализирани с помощта на съответните гаранционни механизми от страна на Европейския Инвестиционен Фонд. За тях могат да кандидатстват стартиращи микро- и малки предприятия, включително и земеделски производители.
Назад
Други
 • София Касидова, съветник по стратегическо планиране на ББР

  Целта на ББР е да увеличи реализираните проекти по Механизма за свързване на Европа

  Целта на Българската банка за развитие е да увеличи броя на реализираните проекти по Механизма за свързване на Европа (МСЕ) у нас. Това заяви съветникът по стратегическо развитие на банката София Касидова в тв интервю. Механизмът е един от финансовите инструменти, чрез които ЕС прилага политиките си за икономическо развитие и сближаване на страните-членки.

  Виж повече
 • Илия Лингорски: Естествената роля на ББР е в подкрепа на новите зелени решения

  „Естествената роля на ББР като национална банка за развитие е да подкрепя секторите и предприемачите, които генерират новите зелени решения. Това ще е особено важно за малките и средните предприятия, за стартъп екосистемата и за стартиращия бизнес, където често е изворът на иновации“, обяви главният икономист на ББР Илия Лингорски в радио интервю.

  Виж повече