Българска банка за развитие Българска банка за развитие

Търси

In Memoriam

Екипът на Българската банка за развитие изразява своите най-искрени съболезнования на семейството и близките на арх. Жеко Тилев. Архитект Тилев беше проектант на сградата на ББР и бе солидарен към мисията на банката за опазване и съхранение на културното наследство в градската среда. Благодарение на неговата изкусна работа и професионализъм бе съхранена оригиналната фасада на зданието, което е паметник на културата с регионално значение. 

Жeĸo Tилeв e eдин oт нaй-извecтнитe и световнопризнати бългapcĸи apxитeĸти. Cpeд мнoгoбpoйнитe мy пpoeĸти ce нapeждaт Beлиĸият eгипeтcĸи мyзeй – Eгипeт (2003), Coфийcĸaта гpaдcĸa xyдoжecтвeнa гaлepия (2000), Oлимпийcĸият ĸoмплeĸc в Инcбpyĸ, Aвcтpия, c peĸoнcтpyĸция нa cĸи-шaнцaтa (1991 ), Cпopтнaтa зaлa „ Арена Apмeeц“ в София (2009 ) и дpyги.

Поклон пред паметта му!

Назад
Други
  • Стоян Мавродиев: ББР ще инвестира най-малко 15 % от кредитния си портфейл в екологични проекти

    Като национална банка за развитие ББР планира да инвестира най-малко 15% от своя кредитен портфейл в проекти на енергоспестяващата икономика и еко иновации. Това обяви Главният изпълнителен директор на ББР Стоян Мавродиев във втория ден от Годишния икономически форум за Централна и Източна Европа, който се провежда във Виена. Днес той участва в панел, посветен на изграждането на устойчива икономика на ЕС.

    Виж повече
  • „Зелените“ финанси влизат във фокуса на Централна и Източна Европа

    „Зелените“ финанси, климатичните промени и предизвикателствата пред еко-инвестициите са сред водещите теми на 25-ото юбилейно издание на Годишния икономически форум за Централна и Източна Европа, който бе открит днес във Виена. Форумът събира инвеститори, бизнес лидери, политици и финансисти от най-висок ранг и се организира от сп. “Euromoney” и Global Capital.

    Виж повече