search-icon

05.06.2017 Представители на публичните банки в Европа се срещат със заместник-ръководителя на ЕФСИ, за да обсъдят възможностите и резултатите от Плана „Юнкер“

Българска банка за развитие е домакин на Общото събрание на ЕАПБ, което се провежда  на 6 и 7 юни в София

Българска банка за развитие (ББР) ще бъде домакин на Общото събрание на Европейската асоциация на публичните банки (ЕАПБ). Срещата ще се проведе на 6 и 7 юни в София и в нея ще вземат участие изпълнителните директори на едни от най-влиятелните банки в Европа, работещи в сферата на публично-частните инвестиции. Специален гост на събитието ще бъде зам.-изпълнителният директор на Европейския фонд за стратегически инвестиции Илияна Цанова, с която ще бъдат обсъдени възможностите и резултатите на Инвестиционния план за Европа (Плана "Юнкер").

Асоциацията е едно от най-престижните сдружения на кредитни институции в Европа. В нея членуват 90 финансови институции от 18 държави, които имат пазарен дял от около 15% от европейския банков пазар. Общите активи на членовете на ЕАПБ възлизат на над 3 500 милиарда евро. Асоциацията е гласът на банковия публичен сектор пред ЕС, с фокус върху банковия надзор, капиталовите пазари, търговското право, разплащанията и политиките за развитие.

Българска банка за развитие членува в ЕАПБ от 2005 г. и за пръв път е избрана за домакин на Общото събрание на асоциацията. Форумът представлява платформа за вземане на решения и дискусии на най-високо ниво и се провежда два пъти годишно.

Представителите на медиите ще имат възможност да заснемат официалното откриване, което ще се състои на 6 юни 2017 г. от 15:30 часа в зала "Мусала" на хотел "Хилтън".

fixed-button-icon
fixed-button-icon Онлайн банкиране fixed-button-icon Кандидатствай
fixed-button-icon Валутни курсове
fixed-button-icon Лихвени индекси