search-icon

17.07.2014 Редовното Общо събрание на ББР избра нов надзорен съвет

Проф. Николай Неновски, Деница Кирова и Емил Караниколов са тримата нови членове на Надзорния съвет на Българска банка за развитие (ББР). Те заменят избраните миналата година Диана Драгнева-Иванова, Румен Порожанов и Стефан Белчев. Новият Надзорен съвет на ББР беше избран на редовното Общо събрание на Банката. Промените са в сила от днес, 17 юли, с вписването им в Търговския регистър.

Професор Николай Неновски е един от най-изтъкнатите български макроикономисти, с множество изследвания и публикации в областта на монетарната политика и международните финанси. Бил е член на Управителния съвет на Българска народна банка, а през изминалата година е преподавал в университета в Амиен, Франция.

Деница Кирова е с дългогодишен и доказан опит като ръководител в публичния сектор.
В момента е началник на кабинета на министъра на финансите. Преди това е работила 12 години в Комисията за финансов надзор в областта на надзора на инвестиционната дейност.

Емил Караниколов е юрист и притежава богат опит в реструктурирането на публични компании. Бил е юрисконсулт в Столична община, а през 2010 година оглавява Агенцията за приватизация.

fixed-button-icon
fixed-button-icon Онлайн банкиране fixed-button-icon Кандидатствай
fixed-button-icon Валутни курсове
fixed-button-icon Лихвени индекси