Българска банка за развитие Българска банка за развитие

Търси
Кандидатствай за кредит

„Спарки Елтос“ произвежда нова гама инструменти с финансиране от ББР и МИБ

Инвестицията ще създаде 180 нови работни места


„Спарки Елтос“ изгради производствена линия за нова гама акумулаторни електроинструменти с литиево-йонни батерии с подкрепата Българска банка за развитие (ББР) и Международната инвестиционна банка (МИБ). Новата база бе открита официално в гр. Ловеч. Синдикираният кредит е в размер на 10 млн. евро, като сумата, с която ББР участва, е 3 млн. евро.

Инвестицията ще създаде 180 нови работни места, а реализацията й създава възможност за ръст на производството и продажбите и гарантира достъп на дружеството до пазарите при конкурентни условия в съответствие с повишеното търсене на професионални електроинструменти на европейско и световно равнище. Пазарният дял на Li-ion безжичните инструменти нараства с възходящ тренд от 2010 г. насам поради по-високата издръжливост на батериите и по-добрите им технически характеристики.

Реализацията на проекта е в унисон със заложените приоритети и цели в програмите за развитие в приобщените страни в ЕС: насърчаване на икономическия растеж и конкурентоспособността, трайно възстановяване на индустрията и създаване на нови работни места.

Българска банка за развитие и Международната инвестиционна банка са реализирали вече три синдикирани заема за българския бизнес през тази година. Съвместната дейност на двете финансови институции е резултат от подписан Меморандум за сътрудничество през март 2015 г.

Грамота на Българска банка за развитие за принос към социалното и икономическо развитие на Община Ловеч.

 

 

Назад
Други
  • Близо 80 млн.лв. одобриха търговските банки по програмата на ББР за безлихвено кредитиране

    Близо 80 млн. лв. са одобрените искания от търговските банки за кредит по антикризисната програма за безлихвено кредитиране на физически лица. Това показват последните данни на Българската банка за развитие. Исканията за отпускане на заем вече надхвърлят 30 500, като почти 19 000 вече са получили одобрение.

    Виж повече
  • Он-лендинг програмите на ББР еволюират

    Банката за развитие е реализирала 15 програми за индиректно финансиране чрез 20 търговски банки и 15 небанкови финансови институции в страната от учредяването си до момента. С тях са сключвани договори за финансиране и гарантиране на обща стойност над 1.7 млрд. лева. Чрез програмите са подкрепени близо 10 000 български малки и средни предприятия.

    Виж повече