search-icon

03.11.2015 „Спарки Елтос“ произвежда нова гама инструменти с финансиране от ББР и МИБ

Инвестицията ще създаде 180 нови работни места


„Спарки Елтос“ изгради производствена линия за нова гама акумулаторни електроинструменти с литиево-йонни батерии с подкрепата Българска банка за развитие (ББР) и Международната инвестиционна банка (МИБ). Новата база бе открита официално в гр. Ловеч. Синдикираният кредит е в размер на 10 млн. евро, като сумата, с която ББР участва, е 3 млн. евро.

Инвестицията ще създаде 180 нови работни места, а реализацията й създава възможност за ръст на производството и продажбите и гарантира достъп на дружеството до пазарите при конкурентни условия в съответствие с повишеното търсене на професионални електроинструменти на европейско и световно равнище. Пазарният дял на Li-ion безжичните инструменти нараства с възходящ тренд от 2010 г. насам поради по-високата издръжливост на батериите и по-добрите им технически характеристики.

Реализацията на проекта е в унисон със заложените приоритети и цели в програмите за развитие в приобщените страни в ЕС: насърчаване на икономическия растеж и конкурентоспособността, трайно възстановяване на индустрията и създаване на нови работни места.

Българска банка за развитие и Международната инвестиционна банка са реализирали вече три синдикирани заема за българския бизнес през тази година. Съвместната дейност на двете финансови институции е резултат от подписан Меморандум за сътрудничество през март 2015 г.

Грамота на Българска банка за развитие за принос към социалното и икономическо развитие на Община Ловеч.

 

 

fixed-button-icon
fixed-button-icon Онлайн банкиране fixed-button-icon Кандидатствай
fixed-button-icon Валутни курсове
fixed-button-icon Лихвени индекси