Българска банка за развитие Българска банка за развитие

Търси
Кандидатствай за кредит

Стоян Мавродиев е победител в категория „Финанси“ на конкурса Мистър и Мисис Икономика 2018

Председателят на Управителния съвет и Главен Изпълнителен Директор на Българската банка за развитие Стоян Мавродиев е победител в категорията „Финанси и Застраховане“ на конкурса Мистър и Мисис Икономика 2018. Бизнес Оскарите бяха връчени на официална церемония в НДК. Това е вторият приз за Стоян Мавродиев от престижния конкурс, организиран от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) и списание "Икономика".
„Тази награда е признание за работата на целия екип на ББР. През изминалата година той показа изключителен професионализъм, имахме голямо нарастване на портфейла на банката, привличане на много сериозен ресурс от големи световни банки, които ще отидат за малкия и средния бизнес в България, успяхме да привлечем 1,5 млрд. евро от Китайската банка за развитие, стартирахме Фонда за дялови инвестиции, който ще се превърне в силен инструмент за подкрепа на българския бизнес от 1 януари", каза при награждаването главният изпълнителен директор на Българската банка за развитие.
Домакинът на конкурса - председателят на КРИБ Кирил Домусчиев, отбеляза, че номинираните за престижните статуетки произвеждат 1/4 от БВП на България. Той определи годината като нелека за бизнеса, но отчете, че въпреки това производството и износът бележат ръст.
Според вицепремиера Марияна Николова, която връчи наградата в категория „Транспорт и логистика“, правителството се старае да създаде най-добрите условия за развитието на българския бизнес.
Вицепремиерът Томислав Дончев отбеляза, че предприемачите са съществена част от националния капитал, която трябва да бъде пазена и давана за пример.
„Икономическото развитие се дължи на вас и вашите работници. Ние ще продължим да ви подкрепяме“, с тези думи поздрави наградените министърът на икономиката Емил Караниколов.

 

 

 

 

Назад
Други
  • Близо 80 млн.лв. одобриха търговските банки по програмата на ББР за безлихвено кредитиране

    Близо 80 млн. лв. са одобрените искания от търговските банки за кредит по антикризисната програма за безлихвено кредитиране на физически лица. Това показват последните данни на Българската банка за развитие. Исканията за отпускане на заем вече надхвърлят 30 500, като почти 19 000 вече са получили одобрение.

    Виж повече
  • Он-лендинг програмите на ББР еволюират

    Банката за развитие е реализирала 15 програми за индиректно финансиране чрез 20 търговски банки и 15 небанкови финансови институции в страната от учредяването си до момента. С тях са сключвани договори за финансиране и гарантиране на обща стойност над 1.7 млрд. лева. Чрез програмите са подкрепени близо 10 000 български малки и средни предприятия.

    Виж повече