Българска банка за развитие Българска банка за развитие

Търси
 • 700 деца от 5 държави посрещнаха заедно Великден в Босилеград

  Близо 700 деца от България, Сърбия, Молдова, Македония и Украйна посрещнаха заедно Великденските празници по време на Международния детски фестивал, който се проведе за 24-ти пореден път в град Босилеград.

  Виж повече
 • Книга-албум „Васил Левски“

  Българска банка за развитие подкрепя издаването на книга-албум, посветена на делото и живота на Васил Левски. Автори на изданието са Общобългарският комитет и фондация „Васил Левски“.

  Виж повече
 • Книга и изложба „Кольо Фичето – Майсторът на мостовете“

  Българска банка за развитие и сдружение „Българска слава“ реализират съвместна инициатива „Кольо Фичето – Майсторът на мостовете“ с цел популяризиране личността и делото на големия български строител, архитект и скулптор.

  Виж повече
 • Изложба „Грандхотел България“

  Българска банка за развитие организира фотоизложба с архивни кадри на сградата на финансовата институция. Експозицията е разположена на ул. „Дякон Игнатий” 1 и се осъществява по повод старта на строежа на новата централа на банката в столицата. Проектът запазва изцяло автентичната фасада на зданието от края на 19-и век, обявено за културен паметник с регионално значение.

  Виж повече
 • Национален фолклорен събор „Лудогорие“

  Българска банка за развитие е възприела като своя кауза опазването и популяризирането на българското духовно и културно-историческо наследство. Банката подкрепя инициативи и събития в тази посока, като Националният фолклорен фестивал Лудогорие, който се провежда през 2015 г. в местността Пчелина.

  Виж повече
 • Крепостта "Баба Вида"

  „Чудесата на България“

  Българска банка за развитие подкрепя кампанията „Чудесата на България“. Събитието се провежда ежегодно по инициатива на в. „Стандарт“ и цели популяризиране на българското културно-историческо наследство и насърчаване на вътрешния туризъм у нас.

  Виж повече