Българска банка за развитие Българска банка за развитие

Търси
Кандидатствай за кредит

Българската банка за развитие се включи в кауза на УНИЦЕФ

Образованието се променя. Пандемията от COVID-19 ускори навлизането на онлайн обучение навсякъде по света и позволи на децата да общуват и откриват света виртуално. Все повече училища имат дигитален адрес и в тях трябва да има място за всички. Но дали наистина е така? 

В България има 32 000 деца с увреждания и специални потребности, като сериозна част от тях остават изолирани и не могат да посещават училище. Дигиталното образование е шанс тези деца да се върнат в класните стаи.
Това е причината УНИЦЕФ България съвместно с Министерството на образованието да стартира кампания за създаване на онлайн образователна платформа „Обучение без ограничения“. Чрез нея ще се осигурява специализирано съдържание, съобразено с учебните планове и нуждите на деца със специфични потребности, учители, родители и други професионалисти. Целта е чрез пилотната програма да бъдат обхванати около 3 300 деца, техните родители и 500 професионалисти. 

Българската банка за развитие се включи в инициативата за създаването на интерактивната платформа, която ще включва видеоклипове, насоки и други материали, съобразени с нуждите на децата. Тя ще свързва семейството и специалистите чрез учебни ръководства, уебинари за специалисти, както и тематични форуми и дискусии за родители, възможност за чат и онлайн консултации за учители, родители и деца. По този начин ще бъде постигната координация и подкрепа не само за децата с увреждания, но за и техните семейства и специалистите, които ги обучават.

Платформата ще бъде напълно безплатна и ББР припознава тази благородна идея като част от своята корпоративна и социална отговорност.

 

Назад
Други
  • 20 години Национален фонд „Свети Никола“ - за повече здрави и пълноценни деца

    ББР подкрепя благодородната мисия на Национален фонд „Свети Никола“, който вече 20 години работи с домове за сираци, за незрящи деца, специализирана болница за деца с церебрална парализа, старчески домове и детски логопедични градини.

    Виж повече
  • ББР с подкрепа за SOS Детски селища България

    ББР е след организациите, които приемат като своя корпоративна и социална отговорност подкрепата на SOS Детски селища- България. Вече 30 години сдружението осигурява здравословна среда за развитието и израстването на деца, лишени от родителска грижа, и деца в риск. ББР получи и специално отличие като дългогодишен и верен партньор на сдружение.

    Виж повече