Българска банка за развитие Българска банка за развитие

Търси
Кандидатствай за кредит

Подкрепа на НФ „Св. Никола“

Българска банка за развитие успешно си партнира с Национален фонд „Св. Никола“ при осъществяването на редица благотворителни инициативи. Банката подкрепя фонда при организирането на летни рехабилитационни лагери за деца с увреждания, лишени от родителска грижа, както и тематични екскурзии. 

През 2015 г. банката се включи и в благотворителната кампания на НФ „Св. Никола“ по случай Великденските празници. Служители на институцията събраха средства, облекла, книги и детски играчки в подкрепа на деца и възрастни в неравностойно социално положение. Инициативата се проведе за 16-а поредна година и набра дарители за честването на християнския празник в социални домове в цялата страна.

Кампания обхвана общо 10 домове за изоставени деца и възрастни хора с увреждания във Враца, Самоков, Долна баня, Дебелец, Балван, Горски Сеновец, Гаврил Геново, Драганово, Говежда и Гурково. В рамките на инициативата бяха организирани празничен обяд и екскурзия до Троянския манастир.

ББР насърчава развитието на творчески ателиета в домете за деца, лишени от родителска грижа и има практика да закупува за корпоративни цели картички и др. материали, изработени от деца в неравностойно положение.

Национален фонд „Свети Никола“ е неправителствена хуманитарна организация, подпомагаща лица в неравностойно положение. Фондът е създаден през 1999 г. и работи с общо 38 институции хора с психически и физически дефицити, домове за деца, лишени от родителска грижа, детски логопедични центрове, лечебни заведения и др. Кампаниите на фонда срещат широка обществена и медийна подкрепа и допринасят за развитието и интеграцията на хората в нужда.

Назад
Други
  • 20 години Национален фонд „Свети Никола“ - за повече здрави и пълноценни деца

    ББР подкрепя благодородната мисия на Национален фонд „Свети Никола“, който вече 20 години работи с домове за сираци, за незрящи деца, специализирана болница за деца с церебрална парализа, старчески домове и детски логопедични градини.

    Виж повече
  • ББР с подкрепа за SOS Детски селища България

    ББР е след организациите, които приемат като своя корпоративна и социална отговорност подкрепата на SOS Детски селища- България. Вече 30 години сдружението осигурява здравословна среда за развитието и израстването на деца, лишени от родителска грижа, и деца в риск. ББР получи и специално отличие като дългогодишен и верен партньор на сдружение.

    Виж повече