Индустриалната и търговска банка на Китай

През ноември 2015 г. Българска банка за развитие и Индустриалната и търговска банка на Китай подписват Меморандум за разбирателство по време на 4-ата среща на правителствените ръководители на Китай и страните от Централна и Източна Европа в китайския град Суджоу.

През февруари 2016 г. двете институции сключват договор за междубанков кредит в размер на 20 млн. евро. Средствата са предназначени за общата кредитна дейност на ББР, пряко финансиране на бизнеса или он-лендинг програми чрез търговските банки за подкрепа на инвестиционни проекти и предоставяне на оборотен капитал.

През март 2020 г. ББР подписа ново финансово споразумение с европейските дъщерни дружества на Индустриална и търговска банка на Китай (ИТБК) в размер на 75 000 хил. евро. Получените средства са насочени към директно или он-лендинг финансиране на българския бизнес чрез търговските банки, подкрепа на инвестиционни проекти и отпускане на оборотни заеми. Финансирането се предоставя съвместно от ИТБК Австрия и ИТБК Европа-Полша. Заемът е необезпечен.

fixed-button-icon Кандидатствай fixed-button-icon Онлайн банкиране
Валутни курсове
Лихвени индекси
booster imager

Business Booster