ББР отвори врати за инициативата „Мениджър за един ден“

03.05.2023 ББР отвори врати за инициативата „Мениджър за един ден“

Министърът на иновациите и растежа бе посрещнат в сградата на Българската банка за развитие. В ролята на титуляра Александър Пулев обаче бяха дванайсетокласниците Александрина Петева от Професионалната гимназия по икономика във Варна и Анакин Али от Математическата гимназия в Русе. Те и още трима ученици от страната - Габриела Кирякова (12 клас, Пловдив), Димо Табаков (11 клас) и Орлин Япраков (9 клас) от София, се включиха в инициативата „Мениджър за един ден“ 2023 на Джуниър Ачийвмънт България.

Гимназистите избраха да станат част от екипа на МИР и да научат повече за отговорностите и функциите на министъра, главния секретар и пиара на институцията.

Като принципал на ББР Александрина, Анакин и колегите им се запознаха и с работния ден на изпълнителния директор на банката Иван ЦеровскиТой им разказа накратко за професионалния си път и предизвикателствата в управлението на Българската банка за развитие. Сподели и любопитни факти, свързани с финансовите инвестиции.

„Важно е да не спираш да събираш знания. Например да надграждаш уменията си да говориш пред широка публика, което ми се налага да правя на новата ми позиция“, каза Церовски, който е магистър по мениджмънт от университета Otto-von-Guericke в Магдебург, Германия, и има 18-годишен опит в сферата на банковото дело и дяловите инвестиции. Той посъветва „мениджърите за един ден“ да прочетат писмата на легендата в инвестирането Уорън Бъфет до акционерите на компанията му Berkshire Hathaway, които са важни за всички опитни и прохождащи инвеститори. А учениците впечатлиха със своята активност и любознателност.

По-късно те посетиха и научно-технологичния парк София Тех Парк, където се намира суперкомпютърът Discoverer, както и новата прототипна лаборатория.

 

fixed-button-icon Кандидатствай fixed-button-icon Онлайн банкиране
Валутни курсове
Лихвени индекси
booster imager

Business Booster