21.02.2024 ББР представи възможностите си за подкрепа на стартъпи и иновативни проекти на beamUp lab 4

На 15 февруари се проведе втората стратегическа среща от акселераторската програма beamUp lab 4, на която бяха представени най-новите продукти и инициативи на Групата на ББР в подкрепа на стартъпи и малки и средни предприятия.

Програмата за растеж на малки и средни фирми beamUp lab е създадена по инициатива на Българската фондова борса и се реализира под егидата на МФ, в партньорство с ББР, Фондa на фондовете, ЕБВР, Българската асоциация на лицензираните инвестиционни посредници и Българската стартъп асоциация - BESCO.

В четвъртото й издание участват 20 компании от различни сектори на икономиката.

Основен акцент на събитието бяха иновациите в микрофинансирането и стратегии за устойчиво развитие, осъществявани с подкрепата на ББР Микрофинансиране, както и възможностите за дялово финансиране от Фонда за капиталови инвестиции (ФКИ). Предприемачите имаха възможността да чуят и презентации на компании, подкрепени от ББР, които споделиха своите истории на успеха и дадоха вдъхновяващи примери за развитието на своя бизнес.

Изпълнителният директор на ББР Илия Караниколов представи всички дружества от групата на банката и очерта мисията ѝ за подкрепа на българския бизнес, акцентирайки върху ангажираността за насърчаване на иновативни и устойчиви предприемачески инициативи.

Ивана Цанева, изпълнителен директор на ББР Микрофинансиране, запозна участниците в beamUp lab 4 с последните инициативи на дружеството в подкрепа на стартъпи и малки компании. Тя акцентира върху кредит с гаранционно покритие по програмата InvestEU и анонсира успешната история на платформата Kazva.bg, която е получила финансиране от ББР Микрофинансиране.

Инвестиционният партньор от Фонда за капиталови инвестиции Кристиян Бегажев направи анализ на екосистемата от дялово и рисково финансиране и сподели как фондът подкрепя компании с потенциал за растеж. Пример за успешно сътрудничество с фонда е компанията Evrotrust, чийто изпълнителен директор Константин Безуханов сподели своя опит в работата с ФКИ и приноса на фонда за развитието на успешния български бизнес.

fixed-button-icon Кандидатствай fixed-button-icon Онлайн банкиране
Валутни курсове
Лихвени индекси
booster imager

Business Booster