ББР ще представи във Варна и Бургас своята "Програма за подкрепа на туризма"

04.02.2022 ББР ще представи във Варна и Бургас своята "Програма за подкрепа на туризма"

В срещите с бранша ще участва и председателят на Парламентарната комисия по туризъм Илин Димитров

На 7 февруари председателят на Комисията по туризъм в НС Илин Димитров и изпълнителният директор на Българската банка за развитие Владимир Георгиев ще се срещнат с представители на туристическия бранш във Варна и Бургас, за да обсъдят възможностите за подкрепа на засегнатия от кризата сектор.

Миналогодишният летен сезон бе отчетен като успешен за морския ни туризъм. Българите предпочетоха родното море заедно с туристи от Германия, Австрия, Естония, Чехия, Словакия, Русия, Беларус, Израел и Румъния. Статистиката показа, че регистрираните 1,2 млн. места за настаняване са били заети в разгара на сезона. Въпреки това ограничителните мерки срещу пандемията продължават да влияят негативно на работещите в сектора но туризма.

Изпълнителният директор на ББР Владимир Георгиев ще представи възможностите за подкрепа на бранша с ликвидни средства. Освен специалната програма, насочена към хотелиерството и ресторантьорството, ББР може да предложи и други специализирани финансови продукти при преференциални условия, като например помощ за изграждане на фотоволтаици за малките и средните компании.

Срещата във Варна започва от 10:30 ч. в хотел „Интернационал“, а в Бургас ще се състои от 14:40 ч. в хотел „България“ .

 

fixed-button-icon Кандидатствай fixed-button-icon Онлайн банкиране
Валутни курсове
Лихвени индекси
booster imager

Business Booster