ББР участва в Българо-турски бизнес форум

23.03.2023 ББР участва в Българо-турски бизнес форум

„Българската банка за развитие следва стратегическите цели на държавата и Националната стратегия за МСП 2021-2027, насочвайки внимание към зелените бизнес модели и технологичната модернизация на бизнеса, дигитализации и иновации“. Това каза изпълнителният директор и председател на УС на ББР Илия Караниколов по време на Българо-турския бизнес форум, който се провежда в Бургас. 

Събитието в Международния конгресен център беше открито от министъра на иновациите и растежа Александър Пулев. В него участваха представители на над 250 турски и 95 български фирми, които провеждат B2B срещи в рамките на форума.

Илия Караниколов представи финансовите инструменти на ББР за подкрепа на малкия и средния бизнес, специалните мандати на банката и възможностите за достъп до ресурс за компании с по-висок рисков профил. Той подчерта и ценната роля на държавната банка, изискваща по-малки обезпечения и съучастие от клиентите си.

Българо-турският бизнес форум е организиран от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия към МИР в партньорство с Българо-турската търговско-индустриална камара.
 

fixed-button-icon Кандидатствай fixed-button-icon Онлайн банкиране
Валутни курсове
Лихвени индекси
booster imager

Business Booster