24.06.2024 ББР участва във форум на Европейската асоциация на дългосрочните инвеститори (ELTI)

Изпълнителният директор на Българската банка за развитие Илия Караниколов взе участие в среща на висшите ръководители на Асоциацията на европейските дългосрочни инвеститори (ELTI), която се проведе в Брюксел.

На форума бяха обсъдени най-добрите практики на сътрудничество между националните банки за развитие и разработването на съвместни решения, които да бъдат представени на европейските институции.

Дискусиите бяха фокусирани върху значението на насърчителните банки и институции за необходимия индустриален подем на ЕС, както и на инструментите за справяне с предстоящите и стратегически значими предизвикателства - конкурентоспособност, индустриално развитие, сигурност и отбрана.

Специално внимание бе обърнато на актуалните теми в европейската макроикономическа и геополитическа среда – финансиране на сектор отбрана, вкл. начини за подкрепа от страна на Европейската комисия.

Членовете на ELTI обсъдиха и изпълнението на новата стратегия на асоциацията, която има за цел да засили присъствието й в Европа и да утвърди значението на банките за развитие.

Във форума се включиха представители на мениджмънта на 26 насърчителни институции от Франция, Германия, Италия, Испания, Белгия, Холандия, Полша, Република Хърватска,  Унгария, Словения, България, както и многостранни банки за развитие (НИБ, БРСЕ, ЕИБ, ЕИФ).

fixed-button-icon Кандидатствай fixed-button-icon Онлайн банкиране
Валутни курсове
Лихвени индекси
booster imager

Business Booster