Евротръст Технолоджис привлече финансиране от Фонда за капиталови инвестиции на ББР

18.11.2022 Евротръст Технолоджис привлече финансиране от Фонда за капиталови инвестиции на ББР

Фондът договори финансиране, което ще позволи технологичното развитие на компанията

Фондът за капиталови инвестиции влиза с дялово участие в иновативната компания „Евротръст Технолоджис“. Това е шестата поред сделка на фонда от Групата на Българската банка за развитие, който предлага дялов капитал за растеж на малките и средните предприятия в страната.

Евротръст е доставчик на квалифицирани удостоверителни услуги, предоставящ технологично решение за отдалечена електронна идентификация и електронен подпис с най-високо ниво на сигурност. Мисията на компанията е да помага на бизнеса и държавните институции да дигитализират услугите си, правейки ги по-ефективни и достъпни за крайния потребител. Тя създава иновации, които подкрепят дигиталната трансформация на организациите и създават устойчиви бизнес модели и процеси.

Чрез платформата гражданите и бизнесът могат да подписват документи директно през мобилния си телефон – най-бързият и удобен начин за разписване, спестяващ време и средства, и осигуряващ безопасна среда.

Електронният подпис е напълно законен и равностоен на собственоръчно поставен подпис на хартия.

Евротръст е интегриран от множество държавни институции, банки и небанкови финансови институции, застрахователи, пенсионни компании и телекоми.

Приложението отговаря на всички изисквания и стандарти за информационна сигурност, като използва автоматизирано разпознаване чрез технология за 3D биометрия на лицето през камерата на телефона и чрез документа за самоличност.

Компанията „Евротръст Технолоджис“ е създадена през 2015 г. и нейни клиенти са вече над 500 хил. души. Освен в България, тя има офиси в Австрия, Македония и Италия.

Инвестицията на Фонда за капиталови инвестиции ще позволи растежа и експанзията й на нови пазари.

 

fixed-button-icon Кандидатствай fixed-button-icon Онлайн банкиране
Валутни курсове
Лихвени индекси
booster imager

Business Booster