EU flags waving in front of European Parliament building. Brussels, Belgium

28.09.2023 Илия Караниколов: Като партньор на ЕК по програма InvestEU ББР подкрепя зеления преход и иновациите

Председателят на УС и изпълнителен директор на ББР участва в събитие за насърчаване на иновациите, организирано от Българо-швейцарската търговска камара

Българската банка за развитие работи в подкрепа на иновациите и този фокус ще бъде развиван допълнително с помощта на програмата InvestEU. Това коментира Илия Караниколов, председател на УС и изпълнителен директор на ББР, на среща с членовете на Българо-швейцарската търговска камара.

Събитието беше открито от министъра на иновациите и растежа Милена Стойчева, която представи политиката на българското правителство за развитие в тази област.

Караниколов представи продуктите на банковата група в подкрепа на бизнеса. Той поясни, че ББР е одобрена за прилагащ партньор на Европейската комисия, което е безспорен печат за качество. Чрез програмата ще се ускори достъпът до финансиране на малки и средни предприятия с по-рисков профил, които допринасят за зеления преход и за внедряването на иновации и  цифрови технологии.

Българо-швейцарската търговска камара е учредена в края на 2004 г. като продължение на основания през 1994 г. бизнес клуб, чиято цел е подобряване на икономическите връзки между двете държави.

fixed-button-icon Кандидатствай fixed-button-icon Онлайн банкиране
Валутни курсове
Лихвени индекси
booster imager

Business Booster