Инвестиционният фонд „Три морета“ ще представи възможностите за финансиране пред българския бизнес

01.11.2021 Инвестиционният фонд „Три морета“ ще представи възможностите за финансиране пред българския бизнес

Как българските компании могат да използват финансиране от Инвестиционния фонд към инициативата „Три морета“ (3SIIF) - това ще бъде основна тема на виртуалната конференция “Equity for Infrastructure”, която ще се проведе на 3 ноември. Събитието се организира от Българската търговско-промишлена палата и Съвета по инвестиции в партньорство с Българската банка за развитие и е продължение на  бизнес форума на инициативата „Три морета“, проведен през месец юли в София.

Сред останалите въпроси, които ще бъдат обсъдени на конференцията, са: как българските фирми могат да си партнират с фонда, в какво ще инвестира той, как се извършва селекцията на проектите, могат ли фонд-мениджърът и инвестиционният съветник да се възползват от местните познания на акционери като Българската банка за развитие.

Участници от страна на ББР ще бъдат изпълнителният директор на банката Цанко Арабаджиев и главният икономист Илия Лингорски, които са в ръководството на Инвестиционен фонд „Три морета“. В мини-конференцията ще се включат Джо Филипс, директор „Инвестиции“ в Amber Infrastructure Group, ексклузивен инвестиционен съветник на фонда, както и председателят на БТТП Цветан Симеонов.

 

Фондът 3SIIF към инициативата „Три морета“ е с целеви размер между 3 и 5 млрд. евро, като очакванията са да генерира инвестиции на обща стойност до 100 милиарда евро. Основната цел са инвестиции в транспорт, енергетика и цифрова инфраструктура по оста север-юг и компенсиране на разликите в развитието на отделните региони на Европейския съюз.

Конференцията ще бъде хибридна и ще се излъчва онлайн, като е необходима предварителна регистрация в срок до 2 ноември.

fixed-button-icon Кандидатствай fixed-button-icon Онлайн банкиране
Валутни курсове
Лихвени индекси
booster imager

Business Booster