Конкурсът на ББР  и Стопанския факултет в СУ „Нужни ли са ни зелени финанси“ обяви победителите

03.02.2022 Конкурсът на ББР и Стопанския факултет в СУ „Нужни ли са ни зелени финанси“ обяви победителите

Победителите в конкурса „Нужни ли са ни зелени финанси“ бяха наградени на церемония в Аулата на Софийския университет „Климент Охридски“. Заедно с конкурса бе дадено начало и на съвместната инициатива „Академия за устойчиви инвестиции и финанси“ на Българската банка за развитие и Стопанския факултет на СУ, която цели по-добро кариерно развитие на българските студенти в областта на устойчивото развитие и финансите.

През следващото десетилетие ще бъдат мобилизирани най-малко 1 трилион евро за трансформацията на обществения и икономическия живот в ЕС. Европейският зелен пакт ще засегне всички области - енергетика, селско стопанство, индустрия, транспорт, научни изследвания и иновации.  Какви ще бъдат обаче зелените стандарти и съответстващите финансови практики, както и моделите за устойчив и зелен бизнес? Шанс ли е това за България, кои ще са участниците във финансирането и какви инвестиции могат да се прогнозират? Върху тези и други ключови въпроси за новото поколение експерти и мениджъри разсъждаваха  участниците в конкурса на ББР и Стопанския факултет - студенти, докторанти и асистенти в български и чуждестранни университети. Победител в конкурса стана Радостина  Ивчева, докторант по програма "Икономика и икономическа политика" в Стопанския факултет на СУ. 

Втората част от съвместната инициатива на двете институции – „Академия за устойчиви инвестиции и финанси“, ще стартира на 21 февруари с подкрепата на магистърски програми „Икономика и управление на публични ресурси“, „Отговорно и устойчиво управление“ и „Финанси, инвестиции и финтех“ в рамките на подписаното споразумение между СУ и Българската банка за развитие. Акцентите  в програмата са върху знанията за зелени финанси, практики за устойчив, зелен бизнес, работа в областта на банковата дейност, научните изследвания, обработка на статистически данни и управление на средства от ЕС.

fixed-button-icon Кандидатствай fixed-button-icon Онлайн банкиране
Валутни курсове
Лихвени индекси
booster imager

Business Booster