С подкрепа на ББР този уикенд се провежда Първия национален кулинарен събор

28.06.2022 С подкрепа на ББР този уикенд се провежда Първия национален кулинарен събор

Над 500 кулинарни майстори, над 200 занаятчии и местни производители, народни танцьори, певци и музиканти ще се съберат този уикенд от 1 до 3 юли край с. Бяла черква до Павликени, за да покажат добрите традиции в тази красива част на България.

Национален кулинарен събор „В долината на река Росица“ се организира за първи път от клиент на ББР - БИОПРОД ЕООД. Фирмата произвежда хранителни суровини и продукти, част от които преработва и продава на крайни клиенти в цяла България чрез два си сайта www.kulinar.bg  и www.zelka.bg. Стратегията й е да скъси пътя на произвежданите от нея пресни продукти до крайния клиент.

Идеята  за фестивала е насърчаването на местните производители и традициите в района, където е запазено гостоприемството, кулинарното майсторство и занаятчийските умения. За предаване на тези традиции са предвидени занаятчийска детска работилница и детска кулинарна академия. Хореографи по народни танци ще въведат децата в българското народно танцово изкуство. И те, и възрастните ще могат да опитат на събора най-характерните печива и ястия, чиито рецепти от години се пазят и предават от човек на човек, а всяка хапка има силата да върне човек в детството, където е уютно, вкусно и споделено.

Може да планирате пътуване до Бяла Черква, община Павликени за първия национален кулинарен събор и да подкрепите местните производители и добрата инициатива на нашите клиенти.

 

fixed-button-icon Кандидатствай fixed-button-icon Онлайн банкиране
Валутни курсове
Лихвени индекси
booster imager

Business Booster