Владимир Георгиев пред „24 часа“: ББР ще подпомогне бизнеса за преодоляване на кризата

11.04.2022 Владимир Георгиев пред „24 часа“: ББР ще подпомогне бизнеса за преодоляване на кризата

Фокусът ни вече изцяло е насочен към малкия и средния бизнес. Но има едно фундаментално различие с останалите. Ние оперираме с държавен ресурс, който е по-скъп от този на търговските банки. И това ни пречи да бъдем истински техен конкурент“, това заяви в интервю за „24 часа“ изпълнителният директор на Българската банка за развитие Владимир Георгиев.

Тъкмо заради оперирането с обществен ресурс ББР не би следвало да е конкурент на останалите банки, допълва той.

 За популяризиране на продуктите си банката не разчита на изграждането на голяма мрежа в страната, а на дигитализацията на бизнеса. За тази цел е разработена специална платформа, с която да стигне до фирмите, търсещи финансиране от всяка точка в страната.

Относно пускането на няколко нови продукта от ББР Владимир Георгиев подчерта, че те са насочени към сектори и компании, които срещат трудности при финансирането от търговските банки.

„Нашата цел не е да се конкурираме с останалите банки за клиенти, а да подпомагаме сектори, които изпитват проблеми. Също компании, които имат по-малко обезпечение или имат някакви просрочия, фирми, които са на загуба. С някои от нашите продукти финансираме точно такива компании, за да им помогнем с осигуряването на ликвидност“, допълва изпълнителният директор на ББР.

Повече вижте тук: https://m.24chasa.bg/mnenia/article/11331462?fbclid=IwAR35rqyfZQWzqbwxE79e6jp_VFwgAI86HYoMLEZxMkUNe4OFXE5TqkzEyq8

 

fixed-button-icon Кандидатствай fixed-button-icon Онлайн банкиране
Валутни курсове
Лихвени индекси
booster imager

Business Booster