search-icon

Новини свързани с инициативата "Три морета"

ББР ще работи за създаването на иновационен фонд към инициативата Три морета

Илия Лингорски, главен икономист на Българската банка за развитие, в предаването „Светът е бизнес“ на Bloomberg TV.

Виж още ➔

ББР бе домакин на панела за инвестиции по време на форума „Три морета“

„Инвестиции в инфраструктура за икономическо развитие и растеж“ е темата на дискусията, която се проведе днес в рамките на бизнес форума на инициативата „Три морета". Събитието бе открито с изказвания на министъра на икономиката Кирил Петков, национален координатор на инициативата, министъра на търговията на САЩ Джина Рeймондо и вицепрезидента на Европейската инвестиционна банка Лиляна Павлова. Модератор на инвестиционната дискусия беше главният икономист на Българската банка за развитие Илия Лингорски.

Виж още ➔

София Касидова за “Три морета”: Имаме огромна нужда от регионална глобализация

Директорът на управление „Стратегическо развитие и планиране“ в Българска банка за развитие София Касидова представя акцентите от срещата на върха и бизнес форума „Три морета“ в ефира на TV Bulgaria on Air.

Виж още ➔

Илия Лингорски за "Три морета": Срещата идва в много важен момент

Главният икономист на Българската банка за развитие пред екипа на БНТ: за срещата на върха и бизнес форума на инициативата „Три морета“

Виж още ➔

Илия Лингорски: „Успехът на „Три морета“ ще направи Европа най-голямата и развита икономика в света“

Успехът на инициативата „Три морета“ ще направи през следващото десетилетие Европа и ЕС устойчиво най-голямата и развита икономика в света. Това прогнозира главният икономист на Българската банка за развитие Илия Лингорски по време на конференцията "Три морета" - единство, иновации, свързаност", която се проведе вчера в София. Събитието бе открито от президента Румен Радев в рамките на българското домакинство на регионалната инициатива за свързаност.

Виж още ➔

Джо Филипс: Вече има интерес от частни български компании с проекти за пристанища

Ръководителят на фонда за инвестиране в инфраструктура "Три Морета", пред "Капитал"
"Три морета" не е съживената мечта на българските националисти, а геополитическа инициатива на страните от региона на Черно, Адриатическо и Балтийско море. Тя е лансирана през 2016 г. на срещата на върха в Дубровник, в която участват 12 държави: Австрия, България, Хърватия, Чехия, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия и Словения.
Фонд "Три морета" (3SIIF) е инструмент за капиталови инвестиции в ключови инфраструктурни проекти в региона между тези три морски басейна.

Виж още ➔
fixed-button-icon
fixed-button-icon Онлайн банкиране fixed-button-icon Кандидатствай
fixed-button-icon Валутни курсове
fixed-button-icon Лихвени индекси

Business Booster