Липов цвят

Балкански билки

България е страната с най-голямо разнообразие от билки от диворастящи находища в Европа. Неслучайно тук се е родила поговорката, че „за всяка болка си има билка“. Ежегодно у нас се събират около 15 000 тона билкови суровини, а заради богатото им съдържание на лечебни вещества голяма част от тях намират пазари в чужбина.

Историята на компанията „Балкански билки“ започва през 2013 г. в гр. Велики Преслав с ентусиазъм за производство и предлагане на натурални продукти. Събирането и обработката на билките са съобразени с тяхното фармакологично действие. За качеството на продуктите е определящо растенията да се берат в точния сезон и в най-подходящото време от денонощието.

Първоначално фирмата работи с български дистрибутори, но постепенно през 2020 г. започва преговори с чуждестранни клиенти от Хърватия и Италия, както и с втория по големина в Европа био производител на чай – фирма Sonnentor, Австрия. В резултат на това „Балкански билки“ бележи значителен ръст на оборотите, а суровините достигат успешно до европейския пазар.

През 2022 г. дружеството получава кредитна линия за оборотни средства и инвестиционен кредит от Българската банка за развитие за придобиване на нова складова база. В нея се събира зеленото богатство на горите в Източна Стара планина – мащерка, маточина, корен от глухарче, лайка, шипка и лавандула.

Така че, ако откриете цветен чай от диворастящи липи и черен бъз в Берлин или Виена, не се изненадвайте. Уханието на българските лечебни растения достига до Европа с продуктите на „Балкански билки“, събрани и приготвени с любов и професионализъм.

fixed-button-icon Кандидатствай fixed-button-icon Онлайн банкиране
Валутни курсове
Лихвени индекси
booster imager

Business Booster