Изпълнителният директор на ББР Иван Церовски се срещна с представители на Bank of China

29.08.2023 Изпълнителният директор на ББР Иван Церовски се срещна с представители на Bank of China

Обсъдени бяха възможностите за бъдещо взаимодействие между двете институции

Изпълнителният директор на Българската банка за развитие Иван Церовски участва в работна среща с Лишин Гуо– генерален мениджър на Bank of China (CEE), Ли Жанг– ръководител на отдел „Корпоративно банкиране“ в банката, и Кон Линю – съветник по икономическите въпроси в посолството на Китайската народна република в България.

Срещата се проведе в Българската агенция по инвестиции с участието на и.д. изпълнителен директор на агенцията Христо Етрополски, заместник-министъра на иновациите и растежа Мартин Гиков и началника на отдел “Договаряне и международно сътрудничество“ в ББР Михаил Вълчанов. 
Представителите на ББР запознаха гостите от Bank of China с финансовите инструменти, които банката предоставя за подкрепа на българския малък и среден бизнес и възможностите за достъп до финансови средства за компании с по-висок рисков профил.

Подчертана бе и ценната роля на държавната банка, изискваща по-малки обезпечения и съучастие от клиентите си. Двете институции обсъдиха дългогодишните отношения на ББР с редица китайски финансови институции и разгледаха потенциала за установяване на бъдещо сътрудничество между Bank of China и ББР.

 

fixed-button-icon Кандидатствай fixed-button-icon Онлайн банкиране
Валутни курсове
Лихвени индекси
booster imager

Business Booster