Новите продукти на ББР бяха представени на форума „Отговорни производители“

15.04.2022 Новите продукти на ББР бяха представени на форума „Отговорни производители“

Четвъртият годишен форум „Отговорни производители“, организиран с подкрепата на Българската банка за развитие, даде възможност на производители на храни и напитки, FMCG и Retail компании да споделят опит как се справят с инфлацията и нарушените доставки по време на кризата, и постигат растеж.

Българската банка за развитие се включи активно във форума и представи новите си продукти и възможности за подкрепа на малкия и средния бизнес в тежките икономически условия. През последните  месеци ББР разработи и  пусна няколко продукта, насочени към сектори и компании, които срещат трудности при финансирането от търговските банки.

„Целта на ББР e не да се конкурира с останалите банки за клиенти, а да подпомага сектори, които изпитват проблеми. Подкрепяме и компании, които имат по-малко обезпечение, някакви просрочия или са на загуба. Чрез нашите продукти им помагаме с осигуряването на ликвидност.“ Това обясни изпълнителният директор на ББР Владимир Георгиев по време на срещата на производители, търговци и браншови сдружения, организирана от сп. Мениджър.

Войната в Украйна доведе до допълнителен натиск върху бизнеса, поради което този месец ББР разработи и пусна специален продукт, който да послужи като буфер на засилващата се инфлация. По тази нова програма се представят оборотни средства за производителите, които искат да си осигурят суровини, за да издържат на инфлационния натиск и да намалят поскъпването на своите продукти. Продуктът е с лимит от 200 000 лв.

 

fixed-button-icon Кандидатствай fixed-button-icon Онлайн банкиране
Валутни курсове
Лихвени индекси
booster imager

Business Booster