Срещи на ББР с бизнеса през май

03.05.2022 Срещи на ББР с бизнеса през май

Новите продукти на банката ще бъдат представени в Кюстендил, Хасково, Балчик, Сливен и Ямбол

От началото на тази година Българска банка за развитие стартира пет програми в помощ на малкия и среден бизнес. Първата от тях беше насочена към туристическия бранш и дава възможност за финансиране на предстоящия сезон за хотелери и ресторантьори с гратисен период от 18 месеца.

Кандидатите могат да се възползват и от още два продукта. Първият – „Енергийна подкрепа“, ще подпомага компаниите при неочакваното повишаване на цените на електроенергията да разсрочат разходите си за електричество за четири последователни месеца по избор в рамките на 2022 г. Фирмите могат да кандидатстват за финансиране на бъдещи плащания и неплатени фактури.

Вторият продукт е за изграждането на фотоволтаични централи с мощност до 1MW/p за нуждите на бизнеса.

Чрез най-новата програма за оборотни средства ББР предлага на малките и средни предприятия възможност за преодоляване и на негативните ефекти от нарастващите цени на основни стоки и услуги. Програмата предвижда оборотни кредити до 200 хил. лева за закупуване на суровини на настоящите цени, с което ще ограничат по-високите си разходи в бъдеще.

Тези и други продукти на ББР ще бъдат представени на срещите с бизнеса в страната през месец май. Първите са на 10 май в Кюстендил, в х-л „Стримон“ от 11 часа и в Хасково на 12 май в залата на общината от 14 часа.

На 20 май предстои среща в Ботевград, а на 26 и 27 май – в Ямбол и Сливен, отново в залите на общините. 

 

fixed-button-icon Кандидатствай fixed-button-icon Онлайн банкиране
Валутни курсове
Лихвени индекси
booster imager

Business Booster