Всички събития

Всички събития

Форум на ББР "Пътища за партньорства" 2019

Форум на ББР "Пътища за партньорства" 2019

18 юни 2019
Българската банка за развитие събра за 20-годишния си юбилей представители на европейски и световни финансови институции в рамките на международния икономически форум "Пътища за партньорства", организиран на 18 юни от институцията. Събитието пренася в в София европейската дискусия по програмата InvestEU и бъдещия й потенциал в региона на Югоизточна Европа.

Виж още ➔
Годишна среща на акционерите на ЕИФ

Годишна среща на акционерите на ЕИФ

25 октомври 2019 г.
Българската банка за развитие бе домакин на Годишната среща на миноритарните акционери на Европейския инвестиционен фонд, която се проведе на 24 и 25 октомври 2019 г. в София. В стратегическия диалог по общи приоритети участваха представители на ЕК, ЕИБ, ЕИФ и висши мениджъри на 26 частни и публични финансови институции от 16 държави.

Виж още ➔
ББР Форум 2018 "Инфраструктура за растеж"

ББР Форум 2018 "Инфраструктура за растеж"

17 април 2018
Стратегическите инвестиции в инфраструктурата на България и Балканите като водещ фактор за икономическия растеж. Това бе основната тема на форума „Инфраструктура за растеж“, който Българската банка за развитие (ББР) организира на 17 април в София. Дискусията между представители на европейски и регионални финансови институции, политици, икономисти и финансисти бе своеобразно продължение на срещата на Европейската банка за развитие в Лондон, на която участваха лидерите на всички държави от региона. На нея беше обсъдена възможността за привличане на по-голяма подкрепа от финансовия и публичния сектори за реализирането на стратегически инфраструктурни проекти.

Виж още ➔
Среща на Междубанковата асоциация на Китай и страните от ЦИЕ

Среща на Междубанковата асоциация на Китай и страните от ЦИЕ

7 юли 2018 г.
В НДК бе открита първата международна среща на Междубанковата асоциация на Китай и страните от Централна и Източна Европа, чийто домакин е Българската банка за развитие. Изпълнителните директори на ББР Румен Митров и Николай Димитров, и заместник-генералният директор на Китайската банка за развитие Ли Донгя приветстваха висшите служители на 14-те банки за развитие и търговски банки, членуващи в Асоциацията, сред които са финансови институции от Чехия, Хърватска, Словения, Черна гора, Латвия, Литва, Македония, Унгария, Румъния и Сърбия.

Виж още ➔
Изложба за първия градски архитект на София - Антонин Колар

Изложба за първия градски архитект на София - Антонин Колар

14 септември 2018 г.
В навечерието на празника на столицата Българската банка за развитие (ББР) и Регионалният исторически музей подготвят изложба, посветена на първия градски архитект на София – чехът Антонин Вацлав Колар. Eкспозицията се провежда от  14 септември до 3 октомври 2018 година, като за първи път се излага експонат от царската чакалня на проектираната от Колар Софийска гара, реставриран с подкрепата на ББР. Премиерно се представя и новият документален филм, изготвен от БНТ в памет на градостроителя на българската столица.

Виж още ➔
Фотоизложба на ключови проекти, подкрепени от банки за развитие

Фотоизложба на ключови проекти, подкрепени от банки за развитие

17 октомври 2017 г.
ББР организира фотоизложба, посветена на ключови проекти, подкрепени от банки за развитие и публични финансови институции от цял свят. Експозицията е под надслов „Проекти за развитие“ и представя общо 31 проекта на 16 финансови институции, сред които немската KfW, Китайската банка за развитие, Банката за развитие на Съвета на Европа, шведската Комунинвест, норвежката KBN и други.

Виж още ➔
fixed-button-icon Кандидатствай fixed-button-icon Онлайн банкиране
Валутни курсове
Лихвени индекси
booster imager

Business Booster