Подари надежда за празниците

ББР продължава да бъде сред институциите, които радват нуждаещите се и дават шанс за по-добро бъдеще на деца и уязвими групи от обществото.

ББР продължава да бъде сред институциите, които радват нуждаещите се и дават шанс за по-добро бъдеще на деца и уязвими групи от обществото. Традиционно банката стана част от благотворителни каузи  в навечерието на 2024-та като част от корпоративната й и социална отговорност.

Проектът „Светулка“ на фондация „За Доброто“. Успешното лечение зависи от условията и качеството в клиниките, но също и от емоционалното състояние на децата, за които медицинските манипулации увеличават риска от трайни емоционални травми. „Светулка“ променя физическата среда, психологическия климат и отношенията между децата, родителите им и лекарите и медицинския персонал. И резултатът е впечатляващ - реновирани болнични стаи, нова медицинска апаратура, пространства, където малчуганите да се забавляват с книги, кино, стени за рисуване и др. Подкрепата ни за „Светулка“ и през новата година ще позволи да се реализират проекти в още детски болнични заведения в страната.

През 2023 г. едно непълнолетно момиче изгуби битката за живота си, но спаси 4 други чрез донорство. В памет на 15-годишната Даная беше създадена едноименна фондация от жени и майки, които се борят за промени в детското здравеопазване. Целта е да не бъдат губени детски животи поради системни дефицити, да бъдат постигнати съвременни стандарти и да бъде създадена функционална детска болница в България.

Операция „Плюшено мече“ подкрепя деца в неравностойно положение. Менторската й програма “Скритите таланти на България” помага за кандидатстване в университет или професионална реализация на младежи, лишени от родителска грижа или от социално слаби семейства. Чрез нея те получават достъп до частни уроци, семинари, конкурси, стипендии, учебници, техника и всичко необходимо за реализацията им в живота и ги спасява от маргинализация.  

Фондация „За нашите деца“ от 30 години помага на уязвимите деца и семейства в България, насърчавайки тяхното развитие. Досега помощта на фондацията е стигнала до над 25 000 деца и родители с участие на  професионалисти по ранно детско развитие, психолози, социални работници, физиотерапевти, логопеди, рехабилитатори и хора, посветени на мисията.

Около 200 деца от цяла България чакат за прием в Клиниката по уши, нос и гърло на ИСУЛ, която разполага с едва 11 легла. Тя е единствената в Западна България, в която се поставят кохлеарни импланти на деца и се връща слухът им. Тук работи прекрасен медицински екип, чиито усилия да подобри средата за лечение не спират. Със собствен труд те са боядисали стените в част от стаите, а с дарителски средства са направили детски кът. Заради големия брой пациенти болницата е предоставила 4 допълнителни помещения на детската клиника, но те са в тежко състояние – с общ санитарен възел, без баня и топла вода. ББР ще подкрепи кампанията за реновирането им, включително ремонт на ВиК инсталацията, за да бъдат изградени към тях бани и тоалетни.

„Св. Никола“ е една от най-старите хуманитарни организации у нас. Следвайки каузата на милосърдието, тя помага на домовете за изоставени деца, възрастни хора и лица с увреждания. ББР отново подкрепи фонда за организирането на коледни тържества и закупуването на символични коледни подаръци в домовете, където са настанени 539 деца и младежи и 260 възрастни.

 

fixed-button-icon Кандидатствай fixed-button-icon Онлайн банкиране
Валутни курсове
Лихвени индекси
booster imager

Business Booster