search-icon

Култура и изкуство

Церемонията „Музикант на годината“ се проведе с подкрепата на ББР

През 2019 г. ББР отново подкрепи най-престижната класация за класическа музика в България „Музикант на годината“ на Българското национално радио.

Виж още ➔

В Босилеград се събраха деца от българската диаспора с подкрепата на ББР

През 2019 г. Българската банка за развитие отново съдейства за организирането на Международния детски фестивал в Босилеград.

Виж още ➔

700 деца от 5 държави посрещнаха заедно Великден в Босилеград

Близо 700 деца от България, Сърбия, Молдова, Македония и Украйна посрещнаха заедно Великденските празници по време на Международния детски фестивал, който се проведе за 24-ти пореден път в град Босилеград. Инициативата се осъществи с подкрепата на Българска банка за развитие, както и редица български институции и неправителствени организации.

Виж още ➔

Книга-албум „Васил Левски“

Българска банка за развитие подкрепя издаването на книга-албум, посветена на делото и живота на Васил Левски. Автори на изданието са Общобългарският комитет и фондация „Васил Левски“.
Книгата представлява албум с картини на Апостола на художниците Дечко Узунов, Васил Стоилов, Никола Кожухаров, Калина Тасева и други.

Виж още ➔

Книга и изложба „Кольо Фичето – Майсторът на мостовете“

Българска банка за развитие и сдружение „Българска слава“ реализират съвместна инициатива „Кольо Фичето – Майсторът на мостовете“ с цел популяризиране личността и делото на големия български строител, архитект и скулптор. Проектът включва изложба и издаване на едноименна книга с най-известните творби на майстора.

Виж още ➔

Изложба „Грандхотел България“

Българска банка за развитие организира фотоизложба с архивни кадри на сградата на финансовата институция. Експозицията е разположена на ул. „Дякон Игнатий” 1 и се осъществява по повод старта на строежа на новата централа на банката в столицата. Проектът запазва изцяло автентичната фасада на зданието от края на 19-и век, обявено за културен паметник с регионално значение.

Виж още ➔
fixed-button-icon
fixed-button-icon Онлайн банкиране fixed-button-icon Кандидатствай
fixed-button-icon Валутни курсове
fixed-button-icon Лихвени индекси