search-icon

Култура и изкуство

ББР подкрепи откриването на уникален музей в Родопите

Село Стойките е център на гайдарската традиция, както и рождено място на много прочути гайдари.

Виж още ➔

„Чудесата на България“

Българска банка за развитие подкрепя кампанията „Чудесата на България“. Събитието се провежда ежегодно по инициатива на в. „Стандарт“ и цели популяризиране на българското културно-историческо наследство и насърчаване на вътрешния туризъм у нас.

Виж още ➔

Национален фолклорен събор „Лудогорие“

Българска банка за развитие е възприела като своя кауза опазването и популяризирането на българското духовно и културно-историческо наследство. Банката подкрепя инициативи и събития в тази посока, като Националният фолклорен фестивал Лудогорие, който се провежда през 2015 г. в местността Пчелина.

Виж още ➔

Изложба „Грандхотел България“

Българска банка за развитие организира фотоизложба с архивни кадри на сградата на финансовата институция. Експозицията е разположена на ул. „Дякон Игнатий” 1 и се осъществява по повод старта на строежа на новата централа на банката в столицата. Проектът запазва изцяло автентичната фасада на зданието от края на 19-и век, обявено за културен паметник с регионално значение.

Виж още ➔

Книга и изложба „Кольо Фичето – Майсторът на мостовете“

Българска банка за развитие и сдружение „Българска слава“ реализират съвместна инициатива „Кольо Фичето – Майсторът на мостовете“ с цел популяризиране личността и делото на големия български строител, архитект и скулптор. Проектът включва изложба и издаване на едноименна книга с най-известните творби на майстора.

Виж още ➔

Книга-албум „Васил Левски“

Българска банка за развитие подкрепя издаването на книга-албум, посветена на делото и живота на Васил Левски. Автори на изданието са Общобългарският комитет и фондация „Васил Левски“.
Книгата представлява албум с картини на Апостола на художниците Дечко Узунов, Васил Стоилов, Никола Кожухаров, Калина Тасева и други.

Виж още ➔
fixed-button-icon
fixed-button-icon Онлайн банкиране fixed-button-icon Кандидатствай
fixed-button-icon Валутни курсове
fixed-button-icon Лихвени индекси

Business Booster