Електронен подпис

Без мастило

Изцяло българска технология за отдалечена е-идентификация, квалифициран е-подпис и препоръчана е-поща, директно от смартфона - това е накратко „Евротръст“. Компанията използва автоматизирано разпознаване чрез 3D биометрия на лицето през камерата на телефона и чрез документа за самоличност. Услугата работи по всяко време на денонощието с най-високо ниво на сигурност и прави боравенето с електронни документи лесно и достъпно.

Началото е поставено преди няколко години, когато български моряк, закотвен в средата на Атлантическия океан, се опитва да финализира договора си за банков кредит. Задачата изглежда непосилна, докато не попада на технологията, разработена от „Евротръст“. Той става един от първите клиенти на иновативната компания, която започва продажби през 2018 г., а едва година по-късно регистрира и първата си печалба от 852 хил. лв.

По време на пандемията, заради затруднения физически достъп Евротръст набира популярност и увеличава индивидуалните си и корпоративни клиенти с над 630% на годишна база. Чрез мобилното приложение те могат в безопасна среда да подпишат и удостоверят самоличността си пред държавни институции и бизнеси. През 2020 г. приложението на „Евротръст“ е в Топ 10 на най-популярните бизнес апликации в App Store у нас, наред с глобални приложения като Microsoft Teams, Zoom, LinkedIn и Adobe.

Платформата е без аналог като функционалност и удобство, а електронният подпис е равностоен на собственоръчно подписване на хартия. В момента „Евротръст“ е интегриран от множество държавни институции, банки и небанкови финансови институции, застрахователи, пенсионни компании и телекоми. Ползват го над 50 общински администрации в страната и над 500 хиляди индивидуални потребители. Освен в България, компанията има офиси в Австрия, Македония и Италия.

За своя растеж и осъществяването на проектите си „Евротръст“ разчита на финансовата и експертна подкрепа на Фонда за капиталови инвестиции от Групата на ББР. Така иновативната компания прави все по-смели планове за навлизане на нови пазари и предлагане на още услуги. Амбицията й е скоро мобилното приложение за дистанционна идентификация да бъде достъпно за целия свят.

 

 

fixed-button-icon Кандидатствай fixed-button-icon Онлайн банкиране
Валутни курсове
Лихвени индекси
booster imager

Business Booster