Панайот Филипов: Групата на ББР предлага целия спектър от финансови решения в помощ на бизнеса

Панайот Филипов: Групата на ББР предлага целия спектър от финансови решения в помощ на бизнеса

07.10.2020

Българската банка за развитие е стратегически финансов актив и инструмент на правителството, а Групата на банката предлага целия спектър от решения в помощ на предприемачите. Това обяви изпълнителният директор и член на УС на ББР Панайот Филипов по време на онлайн събитието „Government2Business: Държавата в подкрепа на бизнеса“.

Форумът бе наблюдаван от близо 400 представители на бизнеса, предприемачеството, медии и граждани. Негови организатори са Министерството на икономиката и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП). Представени бяха финансовите мерки в условията на криза от пандемията COVID-19 в подкрепа на малките и средните предприятия от страна на ББР, ИАНМСП, Оперативната програма „Иновации и конкурентоспособност“ (ОПИК), Фонд на фондовете, Българската агенция за експортно застраховане (БАЕЗ) и Българската фондова борса.

Панайот Филипов обърна специално внимание на Програмата на ББР за безлихвени кредити за физически лица, които не могат да полагат труд заради пандемията, и Антикризисната програма в подкрепа на бизнеса.

Той запозна зрителите с дейността на Групата на банката, която включва и дъщерните дружества Национален гаранционен фондМикрофинансираща институция ДЖОБС, ББР Лизинг, ББР Факторинг и Фонд за капиталови инвестиции.

Заместник-министърът на икономиката Яна Топалова съобщи, че до края на октомври стартират четири нови процедури за безвъзмездна финансова помощ в размер на 200 млн. лв. в подкрепа на българските фирми, засегнати от корона-кризата.
Илияна Илиева – главен директор и ръководител на Управляващия орган на ОПИК, информира за възможностите за финансиране от страна на програмата, оперираща с европейски средства.

 

Пълен запис на събитието е наличен в YouTube канала на ИАНМСП и ще бъде качен на официалния сайт на Агенцията www.sme.government.bg  

fixed-button-icon Кандидатствай fixed-button-icon Онлайн банкиране
Валутни курсове
Лихвени индекси
booster imager

Business Booster