Доброволци от ББР реновираха зони за отдих в Западния парк

Доброволци от ББР реновираха зони за отдих в Западния парк

Над 60 доброволци от Българската банка за развитие се включиха в акция за реновиране на трите най-големи зони за отдих в Западния парк в София. Лесопаркът е популярен като „старата част“ на Западния парк и е сред любимите места за почивка на софиянци. 

Служители на банковата група и техните семейства помогнаха за възстановяването на над 20 пейки и маси за почивка, боядисаха детски съоръжения и беседки.

„Като организация, чиято дейност е насочена към политиките за устойчиво развитие, за ББР е от огромно значение да стимулираме хората да допринасят за опазването на околната среда. Нашите усилия са и естествено продължение на грижите, които Столична община полага в последните години за превръщането на София в зелена столица на Европа“, заяви Илия Караниколов, председател на Управителния съвет и изпълнителен директор на ББР.

Западен парк е вторият по големина парк в София, който претърпя мащабна реконструкция със средства по Оперативна програма „Региони в растеж“. Проектът завърши с цялостно реновиране на представителната паркова част с рехабилитирани алеи за пешеходци и велосипеди, детски и спортни площадки, интерактивни инсталации, алпинеум и много други. С поставеното осветление и ефективно видеонаблюдение беше повишена сигурността на гражданите в парка, като бе осигурена достъпност до парковото пространство и за хора с увреждания.
 

fixed-button-icon Кандидатствай fixed-button-icon Онлайн банкиране
Валутни курсове
Лихвени индекси
booster imager

Business Booster