Детски площадки

Да изградиш кули на въображението

"Играта е най-високата форма на изследване", казва Алберт Айнщайн. Чрез игра децата изграждат редица когнитивни и социални умения, особено ако в нея е включена физическа активност. Проучванията върху ранното детско развитие подчертават ключовата роля на играта навън и детските площадки като източник на здраве, приобщаване и въображение.

Преди да добият познатия си днес вид, площадките за игра са били изградени от стоманени тръби, чували за боб, вериги, метли, топки и стълби. Въпреки дългия път на усъвършенстване те продължават да се развиват, като насърчават ученето чрез игра.

У нас първата фирма, която изработва детски площадки по европейски стандарти, е русенската „Металпласт инженеринг“. За да разшири дейността си, тя се възползва от инвестиционен кредит за технологична модернизация от ББР.

Идеята се заражда през 1997 г., когато компанията произвежда стъклопласти и работи с верига бензиностанции, където са изградени детски кътове за игра. Оказва се, че има голямо търсене на такива, а у нас почти никой не ги предлага.

Днес „Металпласт инженеринг“ е в Топ 3 в страната по производство на подобно оборудване и успехите не са случайни. „Работим с немски материал, специален за детски съоръжения. Той не изисква пребоядисване и не се поврежда, тъй като се стараем да няма допълнителни разходи по поддръжката на площадките”, пояснява собственикът Анелия Георгиева.

Компанията работи основно на българския пазар, но вече изпълнява и сериозни проекти в Румъния, Молдова, Кипър и Гърция.

 

 

fixed-button-icon Кандидатствай fixed-button-icon Онлайн банкиране
Валутни курсове
Лихвени индекси
booster imager

Business Booster