Денонощна поликлиника предлага различен модел за детско здравеопазване

Когато са болни, бебетата трябва да бъдат преглеждани всеки ден. Това е основният принцип, около който е създадена денонощната детска поликлиника „ВелаКлиник".Това е и съществената разлика между нея и повечето стандартни общопрактикуващи лекари.

Моделът е въведен от създателя на поликлиниката д-р Атанас Янчев. Според лекаря страната ни има силна школа по педиатрия.

Бизнес начинанието му стартира „на инат“, след като купува партерен етаж на къща близо до ДЦК в Пловдив.

Стилът на работа на клиниката явно се харесва, защото тя вече има клонове в София и Пловдив, през които до сега са минали около 10 000 семейства от различни държави и етноси. Клиниката работи денонощно, не затваря никога вратите си и е финансово достъпна. Срещу месечна такса родителите могат да водят децата си на преглед неограничено във всеки момент, когато решат.  „Вела Клиник" работи в София и Пловдив.

Началото, разбира се, не е лесно и съвпада с икономическата криза. Търсейки финансови ресурс, и д-р Янчев  кандидатства в различни банки и попада на Микрофинансиращата институция „Джобс", част от Групата на Българската банка за развитие.

„Нямахме големи очаквания да ни кредитират, защото не бяхме работили заедно. Когато банката се убеди, че създаденото от нас е ценно и уникално и се развиваме добре, одобри кредита ни. Никоя друга банка не ни помогна", спомня си д-р Янчев.

„В родната здравна система в момента за 2000-3000 човека се грижи един семеен лекар и той не може да ги преглежда достатъчно често. Това е дефект на системата", казва д-р Янчев. Във „Вела Клиник" за същия брой пациенти се грижат 10-15 лекари, работещи денонощно и в двата града, свързани с единна електронна информационна система. „Резултатът е значително по-малко усложнения и минимален брой хоспитализации. По този показател „Вела Клиник" се мери с най-добрите практики в Европа и САЩ", горд е медикът.

fixed-button-icon Кандидатствай fixed-button-icon Онлайн банкиране
Валутни курсове
Лихвени индекси
booster imager

Business Booster