Обучение на кучета

Говорещият с кучета

Трябва да притежаваш особени качества, за да можеш да „говориш“ с животни, и още повече, за да ги обучаваш - търпение, увереност, спокойствие, широко сърце и отворен ум. А за да го превърнеш в успешен бизнес - още нещо: предприемчивост, смелост и разбира се, подкрепа. „Говорещият с кучета“ Асен Аролски притежава всичко това. Той е създател на компанията „Пауго“, развиваща дейността си с помощта на ББР Микрофинансиране.

Аролски е второ поколение треньор на кучета. „Исках да предам знанията си на другите така, както аз ги получих“, споделя той. Сред целите му е да се повиши киноложката култура в България. Първа стъпка към това е под- готовката на книгата „Тайната рецепта за послушно куче“. Тя дава информация за основните проблеми, с които хората се сблъскват с домашните си любимци, и предлага изпитани решения и насоки.

Идеята за книгата идва в пандемичната 2020 г., когато поради наложения локдаун няма как да се провеждат тренировки на кучета на живо. „Пауго“ обаче е стартираща фирма и не среща подкрепа от търговските банки. Планът за развитие на Асен Аролски печели доверието на дружеството ББР Микрофинансиране и благодарение на него помагалото за кучета е вече факт.

Амбициите на младия предприемач не спират дотук. Той предлага и допълнителна интеракция – видеоуроци, възможност за контакт с други треньори, ветеринари и различни специалисти в областта. Създава се мобилно приложение за обучение на кучета, отново с помощта на ББР Микрофинансиране. Предстои и втора апликация, която ще е фокусирана върху изготвянето на хранителен и тренировъчен режим за четириногите.

fixed-button-icon Кандидатствай fixed-button-icon Онлайн банкиране
Валутни курсове
Лихвени индекси
booster imager

Business Booster