Язовир

Първият в България катарамаран за научни изследвания плува в язовир „Кърджали“

Българската компания Ди Ай Лоджик разработи специализиран плавателен съд за научни изследвания по проект на Института за рибарство и аквакултури в Пловдив. Той е оборудван със съвременна апаратура и може да извършва проучвания във вътрешни водоеми, реки и плитки крайбрежни води. Катамаранът с име „Викинг“ е проектиран за различни микробиологични, ихтиологични и други изследвания. Той дава възможност за прецизен мониторинг и разработване на национални и международни програми.

Спомага и за отглеждането на сладководни риби и миди чрез детайлен анализ на качествата на водата. Освен специализирани плавателни съдове, Ди Ай Лоджик произвежда катамарани за отдих и туризъм. На борда им могат да плават до 25 пътници с двама души екипаж, а мощността на двигателите е 250 к.с.

За да усъвършенства производството си, компанията инвестира постоянно във високотехнологични машини и цифровизация, чрез които повишава качеството и оптимизира разходите си. За реализирането на последния й проект за обновяване на оборудването помага финансирането на търговска банка с гаранция от Националния гаранционен фонд, част от Групата на ББР. Закупени са цифрови машини за рязане, които се използват при производството на катамарани и за останалите дейности на компанията. 

Ди Ай Лоджик е и сред водещите производители на специализирано оборудване за индустрията. Компанията изпълнява индивидуални поръчки за хранително-вкусовата, химическата и фармацевтичната индустрии в България, Сърбия, Франция и Австралия.

 

fixed-button-icon Кандидатствай fixed-button-icon Онлайн банкиране
Валутни курсове
Лихвени индекси
booster imager

Business Booster