Българска банка за развитие Българска банка за развитие

Търси

ББР подкрепи за втора поредна година галаконцерта „Музикант на годината“

С подкрепата на Българската банка за развитие за 28-ми път слушателите на БНР избраха с гласуване българския музикант на годината в класическите жанрове. Призът „Музикант на годината 2018“ получи диригентът Найден Тодоров. Директорът на Софийската филхармония печели статуетката за втори път след 2012 година.
В останалите категории бяха отличени диригентът Георги Димитров, солистката на Софийската опера Габриела Георгиева, оперетният артист и режисьор Александър Мутафчийски, младата пианистка Мила Михова и кавалджията Недялко Недялков. Кварто квартет и Вая денс студио спечелиха в категорията „Музикален проект на годината“, а Ансамбъл на годината стана „Фортисимо“ - Бургас с диригент Милена Добрева.
За трети път беше обявена и специалната награда „Олга Камбурова“ в подкрепа на младите таланти. Първите си студийни записи в БНР ще направи тромпетистът Георги Грозев от Пловдив.
На гала-концерта и церемонията „Музикант на годината 2018“ на БНР присъстваха носители на призове от предходни години, именити български музиканти и интелектуалци, както и много любители на хубавата музика.

Назад
Други
  • ББР ще кредитира проекти по Механизма за свързване на Европа

    Българската банка за развитие ще отпуска финансиране на български фирми, които имат одобрени проекти по Механизма за свързване на Европа (Connecting Europe Facility или МСЕ). МСЕ е многогодишна европейска инициатива, част от стратегията „Европа 2020“ за интелигентен, устойчив и приобщаващ растеж на политиките в областта на енергетиката и климата. В края на 2019 г. ББР подписа споразумение с ЕК като прилагащ партньор по инициативата.

    Виж повече
  • ББР ще подкрепя прехода към "зелена" икономика

    Българската банка за развитие е готова да насочи финансов ресурс към зелени проекти и иновации, свързани с постигане на заложените в „Зелената сделка“ стратегии за борба с промените в климата. В този процес важен фактор ще бъде Европейската инвестиционна банка (ЕИБ), която вече обяви, че преустановява финансирането на въглищни проекти.

    Виж повече