еко инициатива

ББР засади горичка в Южния парк за предстоящия си юбилей

Инициативата е свързана с предстоящата 25-годишнина на банката

25 декоративни фиданки – японски вишни, кедри и ясен, засади в  Южния парк екипът на Българската банка за развитие. Екоинициативата е свързана с предстоящата 25-годишнина на банката, която ще бъде отбелязана идния март. Тогава се очаква да разцъфнат и първите цветове на красивите вишневи дървета.

Това е третата зелена акция на ББР през годината в партньорство с дирекция „Зелени системи“ на Столична община, с която банковата група дава своя принос за красотата и благоустройството на столицата.

Важен фокус в дейността на ББР са зелените политики и финансирането на устойчиви проекти с цел подпомагане на икономиката ни за по-бърз преход към въглеродна неутралност. В изпълнение на ролята си на банка за развитие,  тя създава стимули и облекчен достъп до финансиране на технологични решения и програми за малките и средните компании у нас.    

В синхрон със своята зелена визия ББР се стреми да намали и собственото си въздействие върху околната среда. През последната година банката успя да намали въглеродните си емисии със 105 тона спрямо предходната.

Екоакцията с младите дръвчета е част от корпоративната й социална отговорност и принос за увеличаване на „зелените дробове“ на София и превръщането й в един по-чист и приветлив град.

 

fixed-button-icon Кандидатствай fixed-button-icon Онлайн банкиране
Валутни курсове
Лихвени индекси
booster imager

Business Booster