Академия за иновации се провежда с подкрепата на ББР

Академия за иновации се провежда с подкрепата на ББР

Като част от своята корпоративна филантропия ББР ще подкрепи провеждането на „Академия за иновации“. Това е най-голямото публично-частно образователно партньорство в страната между организации от частния, академичния, публичния и НПО сектори. Събитието ще се проведе на 3 и 4 юни в клуб „Перото“ в НДК под егидата на ЕК и със съдействието на ЕИБ, а негов организатор е Innovation Starter.

Проектът развива предприемаческите умения на студенти и финансира техните бизнес идеи. Ще се проведе под формата на хакатон, в който български студенти създават първите си бизнес проекти и прототипи.

„Академия за иновации“ стартира през 2014 г., а партньори вече са 14 университети и обучителни центрове в цялата страна.

Проектът е обособен в 3 модула:

  • менторство;
  • създаване на знание посредством панел от сесии и материали за успешна реализация на идея;
  • прототипиране

До момента в академията са обучени над 4 300 души и 720 екипа, създали предприемачески идеи като CheatBurger, HealthIt, EduBots, Your Sofia, CityIT, Adventure Squad, ParkNShare, StudyHub, Space Division, HubGround, OSimplants, WomanIcer, Цвете в епруветка, Vendy+ и др.

Лектори на събитието са били международни гости, като авторът на концепцията за креативен град Чарлз Ландри, бившият арт директор в Pixar Антони Христов, Линзди Шилваши, Innovation Space Manager в Google, и много други.

Наградният фонд включва финансиране на идеята на екипа победител, осигурено от ЕИБ, както и посещение на европейските институции в Брюксел с подкрепата на Представителството на ЕК в България.

ББР осигури подкрепа за реализиране на студентските идеи, а благодарение на партньорството с банката е създаден и нов модерен уеб сайт на „Академия за иновации“.

fixed-button-icon Кандидатствай fixed-button-icon Онлайн банкиране
Валутни курсове
Лихвени индекси
booster imager

Business Booster