Подкрепа на НФ „Св. Никола“

 

Българска банка за развитие успешно си партнира с Национален фонд „Св. Никола“ при осъществяването на редица благотворителни инициативи. Банката подкрепя фонда при организирането на летни рехабилитационни лагери за деца с увреждания, лишени от родителска грижа, както и тематични екскурзии. 

През 2015 г. банката се включи и в благотворителната кампания на НФ „Св. Никола“ по случай Великденските празници. Служители на институцията събраха средства, облекла, книги и детски играчки в подкрепа на деца и възрастни в неравностойно социално положение. Инициативата се проведе за 16-а поредна година и набра дарители за честването на християнския празник в социални домове в цялата страна.

Кампания обхвана общо 10 домове за изоставени деца и възрастни хора с увреждания във Враца, Самоков, Долна баня, Дебелец, Балван, Горски Сеновец, Гаврил Геново, Драганово, Говежда и Гурково. В рамките на инициативата бяха организирани празничен обяд и екскурзия до Троянския манастир.

ББР насърчава развитието на творчески ателиета в домете за деца, лишени от родителска грижа и има практика да закупува за корпоративни цели картички и др. материали, изработени от деца в неравностойно положение.

Национален фонд „Свети Никола“ е неправителствена хуманитарна организация, подпомагаща лица в неравностойно положение. Фондът е създаден през 1999 г. и работи с общо 38 институции хора с психически и физически дефицити, домове за деца, лишени от родителска грижа, детски логопедични центрове, лечебни заведения и др. Кампаниите на фонда срещат широка обществена и медийна подкрепа и допринасят за развитието и интеграцията на хората в нужда.

fixed-button-icon Кандидатствай fixed-button-icon Онлайн банкиране
Валутни курсове
Лихвени индекси
booster imager

Business Booster