Да превключим на следващия канал

Спорт, филми, музика, новини и разбира се, детски канали. Едва ли може да си представим живота днес без телевизиите, чиито програми ни отвеждат в различните  точки на времето и пространството.

Преди малко повече от 10 г. двама предприемачи превръщат един регионален ТВ доставчик във водещ оператор на телевизия с близо 800 000 абонати и приходи от 80 млн. евро. Булсатком успява да се наложи на конкурентен пазар и дори изстрелва първия български спътник, за да увеличи излъчваните програми и абонатите си.

Но бързата експанзия и мащабни нови проекти, сред които лиценз за мобилен оператор, довеждат до натрупване на дългове. Затова през 2019 г. дружеството се насочва към преструктуриране, което му помага да привлече около 60 млн. лева за стабилизиране и инвестиции.

Като акционери в новата структура влизат и кредиторите, сред които са ББР, Фондът за подценени активи Blantyre Capital и Европейската банка за възстановяване и развитие. Едно от условията в сделката е да бъдат съхранени 2000 работни места.

"Булсатком" вече може да стабилизира бизнеса си, а на клиентите е гарантирано, че ще продължат да получават качествена услуга.

fixed-button-icon Кандидатствай fixed-button-icon Онлайн банкиране
Валутни курсове
Лихвени индекси
booster imager

Business Booster