11.04.2019 ББР подкрепи 12-тото издание на кампанията „Най-добрият град за живеене в България“

Главният икономист на ББР Илия Лингорски връчи наградата за Бизнес град на 2018 година по време на официалната церемония за определяне на „Най-добрият град за живеене в България“, организирана от Дарик радио. Отличието беше връчено на кмета на София Йорданка Фандъкова.

Българската банка за развитие подкрепи 12-тото издание на кампанията, а столицата беше отличена заради наличието на най-много публични и частни инвестиции, ниското ниво на безработица и най-високия брутен вътрешен продукт на глава от населението.

Церемонията по награждаването се проведе в Сити Марк Арт Център – модерното място за изкуство в столицата, създадено с финансовата подкрепа на ББР.

Събитието уважиха още вицепремиерът Томислав Дончев, министри и кметове на общини.

В националното изследване кой е най-добрият град за живеене в България бяха раздадени награди в различни категории. Град на знанието стана Бургас, Зелен град - Добрич, за жизнен град е определена Варна, по ниво на сигурност бе отличена Стара Загора, а Град на пътната безопасност е Ямбол. Най-добрият град за живеене в България за 2018 година е Русе.

fixed-button-icon Кандидатствай fixed-button-icon Онлайн банкиране
Валутни курсове
Лихвени индекси
booster imager

Business Booster