09.05.2019 ББР подкрепи за втора поредна година галаконцерта „Музикант на годината“

С подкрепата на Българската банка за развитие за 28-ми път слушателите на БНР избраха с гласуване българския музикант на годината в класическите жанрове. Призът „Музикант на годината 2018“ получи диригентът Найден Тодоров. Директорът на Софийската филхармония печели статуетката за втори път след 2012 година.
В останалите категории бяха отличени диригентът Георги Димитров, солистката на Софийската опера Габриела Георгиева, оперетният артист и режисьор Александър Мутафчийски, младата пианистка Мила Михова и кавалджията Недялко Недялков. Кварто квартет и Вая денс студио спечелиха в категорията „Музикален проект на годината“, а Ансамбъл на годината стана „Фортисимо“ - Бургас с диригент Милена Добрева.
За трети път беше обявена и специалната награда „Олга Камбурова“ в подкрепа на младите таланти. Първите си студийни записи в БНР ще направи тромпетистът Георги Грозев от Пловдив.
На гала-концерта и церемонията „Музикант на годината 2018“ на БНР присъстваха носители на призове от предходни години, именити български музиканти и интелектуалци, както и много любители на хубавата музика.

fixed-button-icon Кандидатствай fixed-button-icon Онлайн банкиране
Валутни курсове
Лихвени индекси
booster imager

Business Booster